Lehtiarviot
Megafoni # 3
Megafonin kolmas numero ilmestyi helmikuussa, mutta se on kiinnostavaa luettavaa vielä pitkään. Lehden vahvuus on sen "teoreettisuus", joka joskus on myös sen heikkous. Megafonin lukeminen on ajoittain turhan hankalaa, mutta onneksi se on kuitenkin mielenkiintoista.
Tällä kertaa aiheina ovat muun muassa siirtolaisista tuotetut viholliskuvat, jota käsitellään hyvin kiinnostavasti, ja Jyväskylän yliopistossa vaikuttava Maltillinen äärivasemmisto, jota käsitellään haastattelun muodossa. Monia muitakin antoisia juttuja lehdestä löytyy, joista mainittakoon artikkeli, joka tarkastelee rallikriittistä kansalaistoimintaa jälkiteollisen ajan yhteiskunnallisena liikehdintänä. Lisäksi pohditaan sitä, mikä Emma Goldmanin ajatuksissa on yhä virkistävää.
Megafoni voisi ehkä yrittää tulla hieman lähemmäs lukijoitaan, sillä eräät tekstit ovat varsin hankalia. Tämä ei toki ole välttämättä mikään ongelma, koska onhan se parempi, että jutut tarjoavat haasteita. Ikävämpää olisi, mikäli lehti ei tarjoaisi mitään muuta kuin itsestäänselvyyksiä tai ennalta arvattavia latteuksia. Lyhyesti sanottuna Megafoni on haasteellista ja ajatuksia herättävää luettavaa.
Lehden voi Turussa ostaa 10 mk:n hintaan Maailmankauppa Aamutähdestä, Kirjakahvilasta ja Akateemisesta kirjakaupasta.
[kk]
Linkki: megafoni.kulma.net
Muutoksen kevät # 20
Muutoksen kevät julkaisi viisivuotisnumeronsa maaliskuun alussa. Ensimmäinen numero ilmestyi keväällä 1996, joten lehti on ehtinyt olla jo monessa mukana, niin hyvinä kuin huonompina aikoina. Tämänkertainen numero katsoo jonkin verran ajassa taaksepäin, mutta mistään nostalgisoinnista ei ole kyse. Itse asiassa lehden lukemalla saa varsin hyvän kuvan siitä, mitä Suomessa on ruohonjuuritason liikkeiden kentällä tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana. Tapahtunut on nimittäin yllättävän paljon, ja lehti toimiikin onnistuneesti asioiden mieleenpalauttajana.
Muutosen kevään sivuilta voi lukea muun muassa Ruokaa ei aseita -toiminnan ja Maan ystävien vaiheista. Artikkeli "Viisi vuotta Muutoksen kevättä" kertoo tiiviisti paitsi lehden vaiheista myös tapahtuneista asioista Suomessa ja muualla. Lisäksi lehdessä on useampi artikkeli ilmastonmuutokseen liittyvistä kysymyksistä, sekä esimerkiksi artikkeli Brasilian maattomien liikkeestä. Tärkeässä puheenvuorossa kysytään: "vastustammeko globalisaatiota"?
Lehti on muuttunut viiden vuoden aikana. On lukijasta kiinni, pitääkö hän tätä prosessia esimerkiksi kypsymisenä vai jonakin muuna. Joka tapauksessa Muutoksen kevät on koko historiansa ajan ollut kiinnostavaa luettavaa, ja on sitä toivottavasti vielä pitkään.
Muutoksen kevään voi Turussa ostaa 5 mk:n hintaan Maailmankauppa Aamutähdestä, Kirjakahvilasta ja Akateemisesta kirjakaupasta.
[kk]
Linkki: www.kulma.net/mkevat
KIPINÄ HUHTI-TOUKOKUU/2001 INDEX[Karavaani kohti Göteborgia] · [Tshernobyl 1986] ·
[Meillä on unelma] · [Ydinvoimakamppailu] ·
[Lehtiarvoita] · [Rasismiraportti] · [Kaupunkiviljely] · [Hamppumarssi] · [Paperittomat]
Takaisin etusivulle